Haberler

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ercan ALKAYA'ya hizmet madalyası Cuma, Mayıs 17, 2019 - 11:11

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ercan ALKAYA, Abay Kazak Devlet Pedagoji Üniversitesinin 90. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde adı geçen üniversitenin gelişimine yaptığı katkılarından dolayı hizmet madalyası ile ödüllendirilmiştir.

Doğu Türkistan Konulu Etkinlik Cuma, Aralık 21, 2018 - 10:22

Fırat Üniversitesi, Kaşgarlı Mahmut Öğrenci Topluluğu ile Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından “Doğu Türkistan’da Çin Zulmü” adlı ortak bir etkinlik düzenledi. Gerçekleştirilen etkinliğe Fakültemiz öğrencilerinin ilgisi yoğun oldu.

Bakü Devlet Üniversitesinde Tanıtım Toplantısı Cuma, Aralık 21, 2018 - 10:04

Geçtiğimiz günlerde Bakü Devlet Üniversitesi’nin Filoloji Fakültesi’nde Üniversitemiz Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Kaan Yalçın’ın Bakü Devlet Üniversitesi’nin kuruluşunun 100. yılına ithaf ettiği “Azerbaycan Türkçesi Grameri” adlı kitabın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ercan ALKAYA'ya ödül Salı, Ekim 16, 2018 - 11:06

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı’nın (Ankara-Türkiye) destek olduğu; Kasım Tınıstanov adındaki Isık Göl Devlet Üniversitesi Rektörlüğü (Karakol-Kırgızistan), Dünya Söz Akademisi Başkanlığının (Ankara-Türkiye) Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanlığının (Nevşehir) işbirliğiyle düzenlenen 02-03 Ekim 2018 tarihlerinde Karakol’da (Kırgızistan) “Türk Halkl

Bölümümüzün 2018-2019 eğitim öğretim yılı güz dönemi itibariyle birinci sınıfa kayıt yaptıran öğrencilerine oryantasyon eğitimi verildi. Cuma, Ekim 12, 2018 - 09:34
Bölümümüzün 2018-2019 eğitim öğretim yılı güz dönemi itibariyle birinci sınıfa kayıt yaptıran öğrencilerine oryantasyon eğitimi verildi. Bahaeddin Ögel Konferans salonunda düzenlenen programa, Bölüm Başkanı, öğretim elemanları ve birinci sınıf öğrencileri katıldı.

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ercan ALKAYA, V. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu Bilim Kurulu tarafından Türk Dünyasının kültür birliğine yapmış olduğu katkılarından dolayı "Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülü" almıştır. Pazartesi, Ekim 23, 2017 - 15:25

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ercan ALKAYA, V. UluslararasıTürk Dünyası Ekonomi Forumu Bilim Kurulu tarafından Türk Dünyasının kültür birliğine yapmış olduğu katkılarından dolayı "Türk Dünyasına Hizmet Ödülü" almıştır. Ödül, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde düzenlenen törenle Prof. Dr. Ercan ALKAYA'ya takdim edilmiştir.

Yüksek Lisans Programımız Açıldı Salı, Eylül 12, 2017 - 11:18

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Anabilim Dalı tezli yüksek lisans programımız 2017-2018 eğitim öğretim yılı güz dönemi itibariyle açıldı. İlan edilen kontenjan dahilinde başarılı olan ilk öğrencilerimiz bu dönem itibariyle eğitim öğretim dönemine başladı.