Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ercan ALKAYA'ya ödül

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı’nın (Ankara-Türkiye) destek olduğu; Kasım Tınıstanov adındaki Isık Göl Devlet Üniversitesi Rektörlüğü (Karakol-Kırgızistan), Dünya Söz Akademisi Başkanlığının (Ankara-Türkiye) Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanlığının (Nevşehir) işbirliğiyle düzenlenen 02-03 Ekim 2018 tarihlerinde Karakol’da (Kırgızistan) “Türk Halklarının Türkçe İlk Yazılı Eserleri Uluslararası Sempozyumu” gerçekleştirildi.

Sempozyuma katılan Üniversitemiz İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan ALKAYA, Sempozyum Bilim Kurulu tarafından bilimsel çalışmaları, araştırmaları ve yayınlarıyla Türk kültürü ve diline katkılarından dolayı "Manas’ın Mirasçıları: Türk Dünyası Kültürüne Hizmet Ödülü”ne layık görüldü.